INFOMARKT

Met op de boekentafel ondermeer ...


Tussen de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland, op een boogscheut van de Europese hoofdstad, ligt een gebied met zeldzame troeven en een eigen dynamiek. De veelzijdige landschappen met fraaie natuurgebieden baden er in stilte. Ze nodigen uit om er doorheen te wandelen of te fietsen. Streekgenoot Eric Cosyns schreef er dit indrukwekkend landschapsboek over.meer info

Speciaal voor de deelnemers aan de Dag van de Aarde verkrijgbaar voor slechts €30 (i.p.v. €40). Mis deze speciale aanbieding niet!

"Hoe gaan we om met gevoelens van machteloosheid en verdriet wanneer we de omvang van de klimaatcrisis proberen te begrijpen? En hoe kunnen we hoop blijven putten en energie vinden om elke dag opnieuw te handelen, zonder dat we weten wat de uitkomst van onze inzet zal zijn? Er zijn geen eenvoudige antwoorden die er op magische wijze voor zullen zorgen dat alles bij het oude blijft, gelukkig maar. De angst die we voelen voor de urgentie van de maatschappelijke uitdaging kan ons blokkeren, maar kan ons tegelijk laten zien waar de weg is naar een vorm van actieve hoop naar de vrijheid van handelen als burger. Verdriet, hoop en verzet vormen de kern van het antwoord dat we als goede voorouders te geven hebben aan onze kinderen en kleinkinderen. Het is niet te laat. Het doet ertoe."meer info

Signeersessie in aanwezigheid van de auteur.

Wie op de infomarkt?

Als bezielster van de Stadsboerderij Hunnegem neemt Karen Renmans je mee in een verrassend spel.

Meer info: klik hier

Ontdek de verrukkelijke en eerlijke producten van de Wereldwinkel Geraardsbergen.

Meer info: klik hier

Een familiale, artisanale zeepziederij in het landelijke Onkerzele, nabij Geraardsbergen. Zeepkat zet ook hier haar kraampje op. Dé gelegenheid om haar natuurlijke zepen en deo's te ontdekken en te ruiken.

www.zeepkat.be

Groesting verwent je tijdens de lunch met gerechtjes op basis van verse bio-groenten van lokale boeren.

Bestel hier meteen je maaltijd!

Kom kennis maken met boer David van de CSA-Zelfplukboerderij Erwtjes&Knollen Zandbergen en laat je uitleggen hoe een zelfplukabonnement werkt.

Meer info: klik hier.

4 Pajot Artisanale Bierbrouwerij

Wutte Mie, Stoute Miel, Victorius... zijn enkele namen uit het aanbod van bierbrouwerij 4 Pajot, ambassadeur van het Pajottenland. Je kan deze komen proeven op de infomarkt! 4 Pajot brouwt ook op kleinschalige traditionele wijze bier op maat voor een familiefeest, babyborrel, vereniging of bedrijf.

Meer info: klik hier.

JNM (Jeugdbond voor Natuur en MIlieu)

is een jeugdbeweging voor alle kinderen en jongeren van 7-26 jaar. JNM is samen de natuur intrekken, ravotten in de bossen, op zomerkamp naar de Ardennen, de zee, de Kempen... of misschien zelfs ergens in het buitenland. JNM is samen de natuur beheren en beschermen, actief de handen uit de mouwen steken.

Meer info: klik hier.

LETS DIGO

Welkom bij deze spiksplinternieuwe letsgroep LETS DIGO! LETS staat voor 'Local Exchange Trading System' of 'lokale ruileconomie'. In deze letsgroep ruil je diensten en goederen met mensen uit je nabije of wijdere omgeving. DI staat voor diensten en GO voor goederen. Hun motto? Letsen is helpen en geholpen worden, een dienst verlenen of verkrijgen, kennis overdragen of opdoen. Een goed dat een nieuw leven verdient doorgeven of ontvangen... Maak kennis met deze enthousiaste groep letsers op onze infomarkt! Ze leggen je met plezier uit hoe je hier ook deel kan van uitmaken.

Meer info: klik hier

Veerle Cuyx

Als herboriste en creatieve duizendpoot verbind ik me graag met de natuur en op die manier ook met mijn natuur. Kruiden, wilde planten nodigen Veerle uit om mee aan de slag te gaan, van heerlijke wildplukgerechtjes, zelfgemaakte huis-tuin-keukenmiddeltjes tot creatieve werkjes met natuurlijke materialen. Ceremonie en rituelen liggen haar nauw aan het hart. Benieuwd ?

Neem een kijkje op www.embraceyournature.be

Aude De Keyser & Hilde Degryse

Dochter en moeder hebben een unieke samenwerking waar prachtige illustraties en keramiek samenkomen. Kom op de Dag van de Aarde kijken naar hun persoonlijk en gezamenlijk werk!

www.audedekeyser.be  www.hildedegryse.be